Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Omgeving

In de omgeving van Buitenplaats De Hildenberg is veel te beleven. De dorpen Appelscha, Vledder en Diever zijn de moeite van een bezoek zeker waard. Van pittoreske koloniehuisjes in Vledder tot Shakespeare openluchtvoorstellingen in Diever. Ook zijn er diverse natuurgebieden en Nationale Parken om te bezoeken.

lees meer »« lees minder

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold biedt 6100 hectare grenzeloze natuur. U vindt hier uitgestrekte, oude grove dennenbossen naast lieflijke loofbosjes, het stuifzandgebied Aekingerzand met de prachtige ‘Grenspoel’ en het beekdal van de Vledder Aa. Een natuurgebied waar Schotse Hooglanders en schapenkuddes naar hartelust kunnen grazen.

Boswachtersblog: Staatsbosbeheer houdt ook een blog bij over het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Hier geven de boswachters regelmatig updates over hun belevenissen en houden zij u op de hoogte van hun werk en de laatste nieuwtjes en activiteiten uit dit gebied. Neem eens een kijkje op het blog!

Appelscha

Buitenplaats De Hildenberg ligt net buiten het dorpje Appelscha en op de rand van het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Appelscha heeft bijna 5000 inwoners en ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Appelscha ligt daarnaast aan de Turfroute, een prachtige vaarroute door Friesland, Drenthe en Overijssel. In 2007 werd een deel van het gebied rondom Appelscha uitgeroepen tot het mooiste plekje in Nederland!

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is ongeveer 37 km² groot en ligt in Drenthe, globaal gelegen in de driehoek Dwingeloo, Ruinen en Beilen. Het Dwingelderveld staat internationaal bekend als het belangrijkste natte heidegebied in West-Europa.

Natuurgebied Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een 2500 ha groot natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe, bij het dorp Veenhuizen. Het geldt als één van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. Genieten van de rust en het uitgestrekte landschap!

<