Vakantie Appelscha

Genieten van een heerlijke vakantie Appelscha!

Fietsen tijdens uw vakantie Appelscha

Zoekt u een heerlijke vakantie in het Noorden van het land, dan is een vakantie Appelscha absoluut de moeite waard. Appelscha is een veelzijdig en sfeervol dorpje in de gemeente Ooststellingwerf (Zuid-Oost Friesland). Rondom Appelscha vind u prachtige natuurgebieden, maar ook leuke attractieparken en interessante musea. Appelscha heeft een hoop te bieden en is daardoor een grote toeristische trekker. ’s Zomers is het ook heerlijk om te varen op de Turfroute, die langs het dorp loopt. Natuurlijk kunt u hier ook heerlijk wandelen en fietsen! Buitenplaats De Hildenberg is een perfecte uitvalsbasis om de fantastische omgeving te gaan verkennen tijdens uw vakantie Appelscha!

Appelscha

Appelscha heeft ruim 4500 inwoners, waardoor het een middelgroot esdorp is met een hoop handige faciliteiten. Alles wat u tijdens uw vakantie nodig heeft is hier voor handen en dat maakt Appelscha tot een perfecte bestemming. Vroeger behoorde Appelscha tot Drenthe, maar tegenwoordig is het een echt Fries dorp. Dat de omgeving van Appelscha prachtig is, blijkt wel uit het feit dat het natuurgebied tussen Appelscha en Zorgvlied in 2007 is uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland!

Leuke activiteiten in Appelscha

Genieten van een drankje tijdens uw vakantie in Appelscha

Het hele jaar door is er van alles te beleven in en om Appelscha. Net buiten het dorp ligt openluchttheater De Koele wat onlangs volledig gerenoveerd is. Hier worden ’s zomers diverse middag- en avondvoorstellingen worden gehouden. Tijdens uw vakantie in Appelscha is het absoluut een aanrader om hier een van de bijzondere voorstellingen bij te wonen!

Twee keer in de maand (en in de zomer iedere week) wordt er op zondag in Appelscha de Boerestreekmarkt georganiseerd. Op deze gezellige markt worden door kooplui uit het hele land mooie en lekkere producten aangeboden. Ook zijn er vaak verschillende gratis attracties voor jong en oud! Een bezoekje aan de Boerestreekmarkt is zeker een gezellig dagje uit tijdens uw vakantie Appelscha!

Bezienswaardigheden & uitstapjes rondom Appelscha

Natuurlijk zijn er rondom Appelscha nog veel meer leuke bezienswaardigheden en uitstapjes te vinden. Attractiepark Duinen Zathe ligt net buiten Appelscha en is een van de bekendste attractieparken van Noord-Nederland en is een gezellig park voor een compleet en betaalbaar dagje uit tijdens uw vakantie in Appelscha!

Vakantievierders die tijdens hun vakantie in Appelscha liever van de rust genieten hebben ook genoeg mogelijkheden voor een lekker dagje er op uit. Appelscha ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar diverse prachtige wandel- en fietsroutes er voor zorgen dat u de mooiste plekjes van het park te zien krijgt. Lekker wandelen in alle stilte, terwijl u rondkijkt of u nog dieren kunt vinden. Dat is optimaal ontspannen in Appelscha!

Een perfecte uitvalsbasis voor uw vakantie in Appelscha

Golfen vakantie Appelscha

Wanneer u optimaal wilt genieten van uw vakantie Appelscha, dan is een verblijf op Buitenplaats De Hildenberg een goed idee. U verblijft bij ons in luxe vrijstaande vakantiehuizen met een grote tuin. Op ons vakantiepark is zelfs een eigen golfbaan aanwezig, zodat u tijdens uw vakantie Appelscha op het gemakje een balletje kunt slaan. Zoekt u ook een afwisselende vakantie in een prachtige omgeving? Kom dan bij ons optimaal genieten van een perfecte vakantie Appelscha!

Bekijk onze accommodaties
Vertrekpunt:

Contactgegevens

Buitenplaats De Hildenberg
Gruun 1
8426 NA Appelscha
Telefoon: 0516 - 43 35 68
Route