Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Vakantie Appelscha

Zoek je een heerlijke vakantie in het Noorden van het land? Dan is een vakantie Appelscha absoluut de moeite waard. Appelscha is een veelzijdig en sfeervol dorpje in de gemeente Ooststellingwerf (Zuid-Oost Friesland). Rondom Appelscha vind je prachtige natuurgebieden, maar ook leuke attractieparken en interessante musea. Appelscha heeft een hoop te bieden en is daardoor een grote toeristische trekker. ’s Zomers is het ook heerlijk om te varen op de Turfroute, die langs het dorp loopt. Natuurlijk kan je hier ook heerlijk wandelen en fietsen! Buitenplaats De Hildenberg is een perfecte uitvalsbasis om de fantastische omgeving te gaan verkennen tijdens jouw vakantie Appelscha!

Appelscha

Appelscha heeft ruim 4500 inwoners, waardoor het een middelgroot esdorp is met een hoop handige faciliteiten. Alles wat je tijdens jouw vakantie nodig hebt, is hier voor handen en dat maakt Appelscha tot een perfecte bestemming. Vroeger behoorde Appelscha tot Drenthe, maar tegenwoordig is het een echt Fries dorp. Dat de omgeving van Appelscha prachtig is, blijkt wel uit het feit dat het natuurgebied tussen Appelscha en Zorgvlied in 2007 is uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland!

Ontdek de omgeving

Leuke activiteiten in Appelscha

Genieten van een drankje tijdens jouw vakantie in Appelscha Het hele jaar door is er van alles te beleven in en om Appelscha. Net buiten het dorp ligt openluchttheater De Koele, dat onlangs volledig gerenoveerd is. Hier worden ’s zomers diverse middag- en avondvoorstellingen gehouden. Tijdens jouw vakantie in Appelscha is het absoluut een aanrader om hier één van de bijzondere voorstellingen bij te wonen!

Ontdek de activiteiten

Bezienswaardigheden & uitstapjes rondom Appelscha

Vakantievierders die tijdens hun vakantie in Appelscha liever van de rust genieten hebben ook genoeg mogelijkheden voor een lekker dagje erop uit. Appelscha ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar diverse prachtige wandel- en fietsroutes er voor zorgen dat je de mooiste plekjes van het park te zien krijgt. Lekker wandelen in alle stilte, terwijl je rondkijkt of je nog dieren kunt vinden. Dat is optimaal ontspannen in Appelscha!

Ontdek de omgeving

Een perfecte uitvalsbasis voor uw vakantie in Appelscha

Wanneer je optimaal wilt genieten van jouw vakantie Appelscha, dan is een verblijf op Buitenplaats De Hildenberg een goed idee. Je verblijft bij ons in luxe vrijstaande vakantiehuizen met een grote tuin. Op ons vakantiepark is zelfs een eigen golfbaan aanwezig, zodat je tijdens jouw vakantie Appelscha op het gemakje een balletje kunt slaan. Zoek je ook een afwisselende vakantie in een prachtige omgeving? Kom dan bij ons optimaal genieten van een perfecte vakantie Appelscha!

Zoek en boek uw vakantie
<