Drents-Friese Wold

Nationaal Park Het Drents-Friese Wold

Buitenplaats De Hildenberg ligt aan de rand van het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold, een van de grootste en mooiste natuurgebieden in Noord-Nederland. Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold zelfs het grootste aaneengesloten bos- en heide-gebied in Nederland!

In het ruim 6100 hectare grote gebied vindt u een afwisselend landschap vol bos, heide, beekjes en zandverstuivingen waar u urenlang heerlijk kunt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Het gebied wordt op een natuurlijke manier onderhouden en begraasd door Schotse Hooglanders en schaapskuddes. Het kan dan ook zo maar gebeuren dat u oog in oog staat met een van de bewoners van dit gebied! Tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht kunt u een van de uitkijktorens beklimmen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de prachtige natuur in dit gebied. Tijdens uw vakantie op Buitenplaats De Hildenberg is een bezoekje aan Het Drents-Friese Wold zeker een aanrader!

In het Drents-Friese Wold is ruim 130 kilometer wandelpad beschikbaar, verdeeld over meer dan 30 rondwandelingen. Fietsers kunnen terecht op tientallen kilometers fietspad van goede kwaliteit en voor wie van wat ruiger terrein houdt zijn er twee ATB routes uitgezet, met een gezamenlijke lengte van 50 kilometer. Ook paardenliefhebbers komen in het Drents-Friese Wold helemaal aan hun trekken, met 75 kilometer pad en zandweg.

Bezoekerscentrum & Excursies

Net buiten Appelscha staat het Buitencentrum en tevens bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold, Terwisscha. Hier vindt u informatie over het park, de verschillende wandelroutes en horecagelegenheden. Daarnaast kunt u hier met uw zintuigen ook al het park beleven, door te ruiken, horen en te zien. Ook een groot deel van de excursies start vanaf het buitencentrum. Meer informatie over de openingstijden, excursies en wandelroutes in het Nationaal Park vindt u op de website van Nationaal Park Het Drents-Friese Wold.

Vertrekpunt:

Contactgegevens

Buitenplaats De Hildenberg
Gruun 1
8426 NA Appelscha
Telefoon: 0516 - 43 35 68
Route